КАТЕГОРИИ
ENGLISH MEDICAL BOOKSЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>КНИГИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Акупунктура и лечебни масажиКниги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГастроентерологияГенетика и генетични болестиДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиОнкологияМикробиологияКлинична лабораторияОртопедия и травматологияКардиологияОфталмологияНефрологияНеврологияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОториноларингологияПедиатрияПулмологияПаразитологияПатологияРевматологияРентген - Образна диагностикаСпешна медицина и интензивни грижиаСъдебна медицинаСоциална МедицинаСестрински грижиТоксикологияУчебници за мед. студентиУчебници за студ. по дентална медицинаУрологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияХирургияХепатологияХигиена и мед. екологияХематология Хистология, ембриология, цитология
ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

Пневмококови инфекции на централната нервна система

Пневмококови инфекции на централната нервна система

 
АвторЦеца Дойчинова
Каталожен №2341
ISBN978-954-756-265-3
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници130
НаличностНяма наличност
Цена
0,01 лв.

Описание

Бактериалните менингити са тежки, животозастрашаващи инфекциозни заболявания, с все още неприемливо висок леталитет и чести остатъчни прояви. S. Pneumoniae е най-често срещаният причинител на бактериален менингит в Европа и САЩ.

През последните десет години бактериалните менингити претърпяха драматична промяна в епидемиологията и етиологичната структура. Въвеждането на ваксинопрофилактика в детската възраст срещу най-честите причинители на гнойни менингити доведе до съществени промени в епидемиологията на придобитите в обществото бактериални менингити.

Проф. Дойчинова ни прави съпричастни на своя изключителен опит в диагностицирането, лечението и проследяването и в частност на най-често регистрираните пневмококови невроинфекции в разстояние на един наистина дълъг период от време - 12 години.


Други книги от Инфекциозни болести

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация