КАТЕГОРИИ
ENGLISH MEDICAL BOOKSЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>КНИГИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

Сексуални насилници на деца

Сексуални насилници на деца

 
АвторЛюбка Христова
ИздателствоСиела
Каталожен №3270
ISBN9789542844266
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници220
НаличностВ наличност
Цена
20,00 лв.

Описание

Съществуващата система от мерки за превенцията и противодействие на насилието на деца, в това число и сексуално, не е достатъчно гъвкава и ефективна. Това позволява голяма част от сексуалните насилници на деца да останат неидентифицирани или да не бъдат намерени достатъчно доказателства за извършените от тях деяния.

Категорична е необходимостта от по-голямо обществено осъзнаване на същността, значението и превенцията на сексуалната злоупотреба и насилие, както и изучаване на личността и поведението на сексуалните насилници на деца.

Написването на тази книга изразява съпричастност към жертвите и техните семейства. Посвещава се също на всички съвестни служители, които не губят кураж и с цената на много лични лишения продължават борбата за това децата да живеят в един по-сигурен и справедлив свят.

Д-р Любка Христова е криминален психолог с дългогодишен опит в правоприлагащите и правохранителните органи при разследването на тежки криминални случаи. Експерт в областта на криминално-психологичния и поведенчески анализ, водене на преговори в критични ситуации и провеждане на интервюта със свидетели и извършители на престъпления.


Други книги от Психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация