КАТЕГОРИИ
ЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

Завист и благодарност и други трудове 1946 - 1963

Завист и благодарност и други трудове 1946 - 1963

 
АвторМелани Клайн
ИздателствоКолибри
Каталожен №3318
ISBN9786190212997
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници488
НаличностВ наличност
Цена
43,00 лв.

Описание

"Този сборник със статии на Мелани Клайн прави основополагащите ѝ идеи достъпни за педагози, психолози и психотерапевти, както и за студенти, обучаващи се в тези специалности. Тя ще е полезна и за по-широката публика и особено за родителите, които се интересуват от вътрешния свят на децата.

Книгата запознава читателя с дълбоко хуманните приноси на Клайн към психоаналитичната практика и ще бъде особено ценна за клиницистите, които работят с пациенти със сериозна патология, тъй като ще осветли вътрешния свят и сложните им отношения с хората."

Д-р Майкъл Фелдман, почетен сътрудник, обучаващ и супервизиращ аналитик към Британското психоаналитично общество и Института по психоанализа, Лондон. Бивш председател на Мелани Клайн Тръст.

"Книгата, която държите в ръцете си, е първият превод на Завист и благодарност на Мелани Клайн. Публикуването на най-важните ѝ статии на български език е резултат от дългогодишното сътрудничество на инициатора на проекта д-р Светлозар Василев с Мелани Клайн Тръст. Тя е замислена като допълнение към сборника Съвременна клайнианска психоанализа, който представя приносите на водещи специалисти от Европа и Великобритания в тази област. Редакторът, преводачът и издателството, които седят зад публикуването на сборника заслужават специална похвала за усилието тази важна книга да достигне до широката българска аудитория."
Д-р Айлин Макгинли, обучаващ и супервизиращ аналитик, Британско психоаналитично общество, Лондон.

Мелани Клайн (1882 - 1960) е една от най-важните фигури в психоанализата. Нейните идеи са от огромно значение за съвременната теория и практика, а клиничните ѝ приноси продължават да се изучават във всяка обучителна програма в света.

Именно на Клайн дължим описанието на най-ранните фази на емоционалния живот и откритието, че първите отношения с майката са от ключово значение за психичното здраве на индивида през целия му живот.

Сборникът Завист и благодарност съдържа най-значимите ѝ изследвания върху вътрешния свят в норма и патология и ще е от значителна полза за широк кръг читатели - родители, лекари, психолози, психотерапевти, както и за всеки любопитен към света на несъзнаваното.


Съдържание

Кратка биография: Мелани Клайн в контекст, Светлозар Василев
Въведение от Хана Сигъл
Предговор от Р. Мъни Кърл
Бележки върху някои шизоидни механизми (1946)
Върху теорията на тревожността и вината (1948)
За критериите за приключване на психоанализата (1950)
За произхода на преноса (1952)
Взаимните влияния в развитието на егото и ид (1952)
Някои теоретични изводи за емоционалния живот на бебето (1952)
Върху наблюдението на поведението на малките бебета (1952)
Психоаналитичната игрова техника и нейната история и значение (1955)
За идентификацията (1955)
Завист и благодарност (1957)
Върху развитието на психичното функциониране (1958)
Нашият свят на възрастни и корените му в детството (1959)
Бележка върху депресията при страдащия от шизофрения (1960)
За психичното здраве (1960)
Някои размисли за Орестия (1963)
За усещането за самота (1963)
Кратки приноси
Обяснителни бележки
Уводни бележки на Ърнест Джоунс към предходни издания на Мелани Клайн
Терминологичен речник


Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация