КАТЕГОРИИ
ENGLISH MEDICAL BOOKSЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>КНИГИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

КАК ДА ОТГЛЕДАМЕ ДЕЦАТА СИ КАТО ЗРЕЛИ ЛИЧНОСТИ - Освободете се от капана на свръхгрижовното възпитание. Подгответе децата си за успех

КАК ДА ОТГЛЕДАМЕ ДЕЦАТА СИ КАТО ЗРЕЛИ ЛИЧНОСТИ - Освободете се от капана на свръхгрижовното възпитание. Подгответе децата си за успех

 
АвторДжули Литкот-Хеймс
ИздателствоLibrum
Каталожен №3421
ISBN9786197690163
Година2024
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници446
НаличностВ наличност
Цена
35,00 лв.

Описание

Колко често сте попадали в ситуация, когато сте се питали - правилно ли възпитаваме децата ни, каква грижа за децата полагаме, какво пропуснахме и недомислихме, за да се уверим, че понякога малките същества не реагират адекватно на дадено събитие или предизвикателство?

Ако имате или сте имали подобни размисли и въпроси, представяме на вашето внимание книгата-наръчник Как да отгледаме децата си като зрели личности на Джули Литкот-Хеймс. Литкот-Хеймс е бивш декан на Станфордския университет, преподавател, активист, автор на редица публикации и изследвания, с множество рецензии и отзиви в най-големите печатни и електронни медии в САЩ.

Книгата Как да отгледаме децата си като зрели личности на Джули Литкот-Хеймс предлага алтернативни практически съвети, които подчертават значението на това да се позволи на децата да имат повече свободно време за игра, да правят свои собствени грешки и как да развият устойчивост, самочувствие, увереност, находчивост, вътрешна решителност, и висока самооценка, необходими за успеха в живота им като възрастни.

Във времената на информационните технологии, в дълбоко променящия се свят, ние, родителите, в стремежа си да възпитаваме правилно децата си, се превръщаме в свръхгрижовни, свръхпротективни, обсебващи хора.

Как да отгледаме децата си като зрели личности разкрива моделите на отглеждане на децата от т.нар. хеликоптерни родители и използва проучвания и разкази, за да илюстрира емоционалните и психологически последици, които родителската свръхпротекция може да нанесе върху развитието на детето.

Съпричастна към родителските надежди и най-вече страхове, които водят до свръхпомощ, Джули Литкот-Хеймс си поставя за цел да ни даде напътствия и прозрения за намиране на по-добър начин за възпитание на децата ни, за да може следващото поколение лидери да се превърнат в напълно завършени зрели личности.

Книгата Как да отгледаме децата си като зрели личности на Джули Литкот-Хеймс се опира на научни изследвания, на разговори с участници в комисии за кандидатстудентски изпити, преподаватели и работодатели, както и на нейните собствени наблюдения като майка и като студентски декан, за да подчертае начините, по които свръхгрижовното възпитание вреди на децата, на техните стресирани родители и на обществото като цяло.

Тогава, когато родителите се радват и се наслаждават на живота, но същевременно възпитават на удоволствие от упоритата работа, когато слушат внимателно, но също така дават на децата си свободата да станат такива, каквито са, тогава в крайна сметка възпитават деца, които знаят как да работят усилено, как да решават проблемите си и как да се наслаждават на момента. С други думи, започнете да живеете, за да може детето ви да направи същото някой ден.

Как да отгледаме децата си като зрели личности е подходяща както за родители на малки деца, така и за родители на двадесет (и повече) годишни. Книгата е особено полезна за родители на тийнейджъри. Тя е призив за обединение на онези, които искат да гарантират, че следващото поколение може да поеме отговорност за собствения си живот с достатъчна компетентност и увереност.


Други книги от Педагогика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация