КАТЕГОРИИ
ENGLISH MEDICAL BOOKSЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>КНИГИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

ПСИХИАТРИЯ И СОМАТИЧНА МЕДИЦИНА: Ръководство по консултативна и свързваща психиатрия

ПСИХИАТРИЯ И СОМАТИЧНА МЕДИЦИНА: Ръководство по консултативна и свързваща психиатрия

 
Автор под редакцията на д-р Иво Нацов
ИздателствоКибеа
Каталожен №3441
ISBN978–619–271–008–8
Година2024
Размер17 х 24 см.
КорицаМека
Страници656
НаличностВ наличност
Цена
52,00 лв.
НОВО

Описание

Книгата „Психиатрия и соматична медицина: Ръководство по консултативна и свързваща психиатрия“ под редакцията на д-р Иво Нацов, дм, е сериозен опит да се развие, задълбочи и осветли на експертно ниво връзката между психиатрията и останалите клинични дисциплини.

Изданието е особено актуално в духа на „мултидисциплинарния“ и едновременно „индивидуализиран“ подход. При страдащите от соматични заболявания може да се наблюдават (при това нерядко) психични отклонения. Тези проблеми могат да бъдат засилени или „отключени“ от соматичното заболяване.

Изданието дава ясна представа как (да) се действа при разрешаването на сложни клинични задачи. Не на последно място, въпреки сложността на материята, книгата е написана достъпно. А какво по-добро за една полезна медицинска книга от това да се чете на хубав български език.

„Психиатрия и соматична медицина – ръководство по консултативна и свързваща психиатрия“ е написана от соматични лекари, психиатри и психолози в областта на психичните проблеми при физическо боледуване и лечението, провеждано само от лекари.

Това улеснява читателя да разпознава основните типове поведение при боледуване (надценяване, игнориране и реализъм) и да се справи с трудностите – например да търси навременна консултация вместо случайни диагнози в интернет. Лекарят може да обсъжда това явление с израза „гугългения“ (googlegenia – произлязло от гугъл, първа употреба), с даване на знания и с включване на полезните решения на пациента в оздравителния процес след обсъждане и проследяване.

Този персонален подход е условие за успешно лечение и може да се усвои от всички лекари.

Ръководството е стабилна основа за обучение по консултативна и лиезон (фр. свързваща) психиатрия, както се вижда в посланието на професор Д. Коррея (Лисабон), рецензиите на професорите П. Маринов и Пл. Гацов и в предложените проекти.


Други книги от Психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация