КАТЕГОРИИ
ЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

Защо все аз? - терапевтични приказки за деца и родители

Защо все аз? - терапевтични приказки за деца и родители

 
АвторЦвета Мишева-Алексова и Милена Манова
Каталожен №862
ISBN978-954-92629-3-3
Година2015
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници80
НаличностВ наличност
Цена
23,00 лв.

Описание

ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

Книгата е предназначен както за професионалисти, работещи с деца, така и за родители. Терапевтичните приказки са насочени към деца от предучилищна и начална училищна възраст.

Създаден по идея на Милена Манова, книжката включва приказки и лесни за употреба техники, свързани с най-честите проблеми, за които децата и родителите търсят професионална консултация. Част от темите, които засяга, са гняв и агресия, развод, лъжа и кражба, раждане на друго дете в семейството, страхове, смърт и загуба, самооценка, навици и т.н.

Терапевтичните приказки предлагат друга перспектива към възприемането и преживяването на често срещани ситуации и чувства в детството. Съчетани с изпробвани и лесни за употреба психологически техники, те помагат на детето да достигне само до решенията, от които има нужда в конкретния момент.

Автор на приказките е детският психолог Цвета Мишева-Алексова, представените техники са създадени и адаптирани от Милена Манова – психотерапевт и обучител, а илюстрациите и графичното оформление са на Анелия Костова-Бозгунова.


Съдържание

1 Развод
2 Раждане на друго дете
3 Лъжа и кражба
4 Страхове
5 Агресия
6 Хиперактивност
7 Не съм като другите
8 Много очакват от мен
9 Самооценка
10 Неглижиране
11 Нощно напикаване и заекване
12 Навици
13 Смърт и загуба
14 ПриятелствоДруги книги от Детска психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация