КАТЕГОРИИ
ENGLISH MEDICAL BOOKSЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>КНИГИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

Перспективи за семеен живот и родителство в контекста на семейната педагогика

Перспективи за семеен живот и родителство в контекста на семейната педагогика

 
АвторЙорданка Николова
Каталожен №3123
ISBN978-954-07-5618-9
Година2023
Размер16 х 23 см.
КорицаМека
Страници158
НаличностВ наличност
Цена
16,00 лв.

Описание

Книгата разглежда въпросите, свързани с готовността на младите хора за семеен живот и родителство, уменията им да разрешават конфликти, опита, който са придобили в своите семейства, както и нагласите и очакванията им от живот в партньорска връзка.

Проучени и анализирани са: световният и българският опит в подготовката на младите хора за изпълнение на родителските функции; темите за семейните взаимоотношения и родителството в съдържанието на учебните дисциплини в българското училище. Предложена е система от дейности, които да бъдат реализирани в училищна среда с цел формиране на умения у младите хора да бъдат добри родители.

Йорданка Николова е главен асистент във Факултета по педагогика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на редица публикации, свързани с приобщаване на родителите като субект в процеса на обучение, формиране на навици у студентите педагози за активно взаимодействие с родителите, съвременни подходи към повишаване педагогическата култура на родителите в неформална среда и др.


Други книги от Педагогика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация