КАТЕГОРИИ
ENGLISH MEDICAL BOOKSЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>КНИГИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

ОПТИМУМЪТ - Емоционално интелигентната организация

ОПТИМУМЪТ - Емоционално интелигентната организация

 
АвторДаниъл Голман, Кери Чърнис
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №3436
ISBN9786190114147
Година2024
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници272
НаличностВ наличност
Цена
23,00 лв.
НОВО

Описание

Има моменти, в които се радваме на върхови резултати: спортистът изиграва съвършения мач; бизнесът реализира печалба, която се случва веднъж в живота. Ала тези моменти често са временни и не можем да ги задържим задълго. След всеки невероятен ден може да последват сто обикновени и дори неприятни дни. Истинското удовлетворение се дължи не на отделни върхови преживявания, а на поредица от множество хубави дни.

И така, как да поддържаме ефективността, като същевременно избягваме прегарянето и запазваме душевното си равновесие? Въз основа на множество истински истории и практически методи авторите показват как да използваме емоционалната си интелигентност, за да направим всеки наш ден хубав. Перфекционизмът лесно води до изтощение и прегаряне. Няма как постоянно да бъдем на върха. За сметка на това обаче винаги можем да се стремим да даваме най-доброто от себе си.

Емоционалната интелигентност на Даниъл Голман, станала настолно четиво както за психолози, така и за обикновени хора, изцяло промени разбиранията ни за интелигентността. В настоящата книга авторите отиват още по-далеч - показват ни как да използваме вътрешните си ресурси, за да бъдем винаги продуктивни и удовлетворени.

В миналото Даниъл Голман е работил за Ню Йорк Таймс като журналист в сферата на науката. Той е автор на тринайсет книги и често изнася лекции пред професионална и бизнес аудитория. През 2023 г. е удостоен с Юбилейния медал за стогодишнината на Харвардското висше училище по изкуства и науки за отлични постижения в популяризирането на научните постижения и за влиянието му в сферите на образованието, бизнеса и обществото като цяло.

Кери Чърнис е почетен професор по приложна психология в Университета Рътгърс. Публикувал е повече от 70 научни статии и глави в книги, както и осем книги, включително Лидерство чрез чувство. Девет стратегии за емоционално интелигентно лидерство (в съавторство с Корнелия Рош). Консултира много организации както в публичния, така и в частния сектор.

Голман и Чърнис са основатели на Консорциума за изследване на емоционалната интелигентност в организациите и са били негови съпредседатели в продължение на 25 години. Чърнис също е бил и директор на Консорциума.


Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация