КАТЕГОРИИ
ENGLISH MEDICAL BOOKSЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>КНИГИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

Психология на масите и анализ на Аза

Психология на масите и анализ на Аза

 
АвторЗигмунд Фройд
ИздателствоАсеневци
Каталожен №3472
ISBN978-619-266-037-6
Година2024
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници144
НаличностВ наличност
Цена
16,00 лв.
НОВО

Описание

Какво представлява масата и как тя упражнява влияние върху живота на индивида?

В този труд д-р Зигмунд Фройд се стреми да даде отговор на тези и още въпроси, свързани с отделния индивид като част от тълпата.

За целите на изследването си Фройд прави препратки към известни трудове на Густав Льобон, Уилям Магдугъл и Уилфред Тротър, които пишат за тълпата и стадния инстинкт.

Техните открития, допълнени с любопитните размишления на Фройд, ни дават по-ясна представа за същността на масата.

В „Психология на масите“ на достъпен език се поясняват понятия като сугестия, либидо, идентификация и как те биват използвани в контекста на психологията на масите. За по-добро вникване в същността на масата, Фройд разглежда две изкуствено създадени маси – църквата и армията.

Със своя кратък, но значим труд „Психология на масите“ Фройд обогатява знанията ни за тълпата, но и дава нов поглед към Аза като част от масата.


Други книги от Академична психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация