КАТЕГОРИИ
ENGLISH MEDICAL BOOKSЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>КНИГИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

Вербално поведенческият подход - КАК ДА ОБУЧАВАМЕ ДЕЦА С АУТИЗЪМ И ПОДОБНИ РАЗСТРОЙСТВА

Вербално поведенческият подход - КАК ДА ОБУЧАВАМЕ ДЕЦА С АУТИЗЪМ И ПОДОБНИ РАЗСТРОЙСТВА

 
АвторД-р Мери Линч Барбера, Трейси Расмусен
ИздателствоПотайниче
Каталожен №3477
ISBN9786197636987
КатегорияАутизъм
Година2024
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници264
НаличностВ наличност
Цена
20,00 лв.
НОВО

Описание

Вербално поведенческият подход (ВПП) е вид приложно поведенчески анализ (ППА), базиран на изследванията на Б. Ф. Скинър, който разглежда вербалното поведение и работи с деца с минимални или липсващи речеви способности.

В своята книга Мери Линч Барбера черпи от собствения си опит като сертифициран поведенчески анализатор, както и като родител на дете с аутизъм, разкрива какво е Вербалният подход и как може да бъде използван.

В това ръководство ще откриете методи, описани в стъпки, както и изобилие от информация как да подобрите речта и говора на децата и да научите невербалните деца на жестов език. Ще откриете също способи за намаляване на проблематичното поведение и ценна информация за похвати/техники за обучение в тоалетни навици и други важни умения за самообслужване, които могат да са полезни за всяко дете.
Тази книга ще даде възможност на родители и професионалисти, които не са запознати с принципите на ВПП и ППА, да започнат незабавно да ги прилагат, за да обучават деца с аутизъм и свързаните с него разстройства


Други книги от Аутизъм

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация