КАТЕГОРИИ
ENGLISH MEDICAL BOOKSЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>КНИГИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

Фабрика за трансджендър детето

Фабрика за трансджендър детето

 
АвторКаролин Елиашеф, Селин Масон
Каталожен №3489
ISBN9786199065389
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници120
НаличностВ наличност
Цена
20,00 лв.

Описание

Какво казва едно дете, когато говори, че не се чувства добре в своето тяло на момче или на момиче? А какво казва един юноша? Кой трябва да бъде слушан? Как да се даде думата на детето и двамата му родители?

Имат ли някаква дума специалистите - ендокринолози, психиатри, психолози, психоаналиици? Медицината се опитва да отговори по един категоричен начин на въпросите поставени от детето и юношата - тя си служи с диагнози и предлага медикаментозна терапия.

"През последните десет и повече години както в САЩ, така и в Европа, се наблюдава безпрецедентен взрив на исканията за смяна на пола сред деца и юноши. В зависимост от страните, за период от 10 - 15 години диагнозата полова дисфория, отразяваща чувството за несъответствие между пола по рождение и пола, в който човек се чувства, се е увеличила с 1000 до 4000 %", пишат Каролин Елиашев и Селин Масон.

Отговорно и важно е как нашето поколение ще подеме тези въпроси, как ще се опита да отговори и най-вече как ще осигури пространство за словото, което засяга тялото и поставя етични въпроси.

Трябва ли да се блокира медикаментозно хормоналното развитие на детето? Можем ли да разглеждаме детското желание да бъда от другия пол като фантазъм произхождащ от опознаването на собствения пол, от въображението, от отношенията с братята и сестрите с приятелите и връстниците? Следвайки тази посока авторите пишат: "Тялото и психиката са дълбоко свързани и не съществува едностранен и незабавен отговор на един психически проблем.

Затова е много важно да съхраним възможността за дългосрочен подход. Не е ли по-разумно да умеем да изчакваме, докато тези млади хора достигнат необходимата възраст, за да се гарантира способността им за зрели разсъждения? Нека се замислим върху написаното от Доналд Уиникът: "Самият живот е терапията, която има смисъл".

Това е книга за лекари, психолози, психотерапевти, пихоаналитици, съдии, адвокати, социални работници и всички, които приемат деца, юноши и родители в различен контекст. Те са отговорни за това да дадат думата на всеки, но и за думите които ще кажат, както и за действията, които ще предприемат.


Други книги от Детска психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация