КАТЕГОРИИ
ENGLISH MEDICAL BOOKSЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>КНИГИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ - сборник

ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ - сборник

 
Каталожен №3410
ISBN978-954-07-5856-5
КатегорияПедагогика
Година2024
Размер16 х 24 см.
КорицаТвърда
Страници488
НаличностВ наличност
Цена
32,00 лв.
НОВО

Описание

Книгата „Приобщаващо образование“ е първото издание в България, което обединява творческите виждания на над 20 специалисти в областта, свързани с различните аспекти на приобщаващото образование.

Използвани са не само авторитетни литературни източници, но и надежден авторски и международно утвърден инструментариум на представените интересни и качествени изследвания. Важно достойнство на изданието е, че то разкрива взаимната връзка в равностранния триъгълник семейство–училище–общество в контекста на приобщаващото образование.

Съществен принос е утвърждаването не само на социалния модел с поглед към биопсихосоциалния модел, но и методологията ICF. Книгата „Приобщаващо образование“ предлага панорамна картина в осъществяването на приобщаващото образование от семейството и детската градина до горните класове.

От друга страна, част от авторите ни отвеждат към развитието, оценяването, подходите, методите и техниките за ефективно въздействие в приобщаващата среда. Въз основа на мултидисциплинарния подход авторите от различни клонове на педагогиката ясно осъзнават колко много сме постигнали и колко много още трябва да постигнем, особено в качеството на приобщаващото образование.

Постигнатото в областта на приобщаващото образование ни изпълва с гордост и решителност пред възникващите проблеми, защото през 1984 г. България започна първа в Източна Европа да работи в областта, което означава, че не бива да спираме по избрания път, още по-малко да се връщаме назад. С чувство за реализъм нека помним мисълта на Конфуций: „Ако всеки ден не напредваш, всеки ден изоставаш“.


Други книги от Педагогика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация