КАТЕГОРИИ
ENGLISH MEDICAL BOOKSЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>КНИГИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

КАК ДА ЖИВЕЕМ В ЕРАТА НА ТРЕВОЖНОСТТА - Заветът на великите психотерапевти

КАК ДА ЖИВЕЕМ В ЕРАТА НА ТРЕВОЖНОСТТА - Заветът на великите психотерапевти

 
АвторФранк Талис
ИздателствоКолибри
Каталожен №3420
ISBN9786190212942
КатегорияПсихология
Година2024
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници360
НаличностВ наличност
Цена
27,00 лв.

Описание

Кой съм аз? Защо съм тук? Какъв е смисълът на живота? От късния XIX век насам кохорта от мислители са поставяли тези вечни въпроси в центъра на своята работа.

Един от тях е и психологът Франк Талис. Чрез примери от клиничната си практика, както и от собствения си живот, чрез биографиите и теориите на най-видните фигури на психотерапията от Зигмунд Фройд до Ерих Фром през Албърт Елис, Карл Густав Юнг, Алфред Адлер и редица други. Франк Талис ни убеждава в незаменимата роля на психотерапевтичното мислене за благополучието и удовлетворението от живота на всички нас.

Разглеждайки фундаментални понятия като сигурност, идентичност, нарцисизъм, секс, цел, смисъл, Талис ни предлага книга с понякога нееднозначни, понякога неоспорими отговори на възлови екзистенциални въпроси и преди всичко на въпроса какво означава да си човек. И след като затвори книгата, читателят може би по-добре ще знае кой е и как да живее. А ако не намери Смисъла, може би ще открие своя смисъл.

Английският писател и клиничен психолог Франк Талис (р. 1958 г.) е автор на повече от 30 научни публикации и на 4 научно-популярни труда от областта на психологията: Да променим ума, Скритият ум, Болни от любов и Неизлечимият романтик, както и на поредица от криминални романи с главен герой детективът-психоаналитик Макс Либерман. Актът на живеенето (2021) е последната му книга, предназначена както за специалисти, така и за изкушената от психологията четяща публика


Други книги от Психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация