КАТЕГОРИИ
ENGLISH MEDICAL BOOKSЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>КНИГИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

ЗАЩО УЧЕНИЦИТЕ НЕ ОБИЧАТ УЧИЛИЩЕТО - Как работи умът и най-добрите начини да го използваме в класната стая

ЗАЩО УЧЕНИЦИТЕ НЕ ОБИЧАТ УЧИЛИЩЕТО - Как работи умът и най-добрите начини да го използваме в класната стая

 
АвторДаниъл Т. Уилингам
ИздателствоЕнтусиаст
Каталожен №3464
ISBN9786191645909
КатегорияПедагогика
Година2024
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници288
НаличностВ наличност
Цена
21,00 лв.
НОВО

Описание

Основани на изследвания и анализи практически съвети, свързани с най-ефективните стратегии за преподаване. Когнитивният психолог Даниъл Т. Уилингам представя своите открития върху цялостната основа на процеса на учене и формулира работещи техники за преподаване.

Той насочва вниманието върху значението на историята, емоцията, паметта, контекста и рутината за изграждането на трайни знания.

Как можете да предадете на учениците уменията, от които се нуждаят, когато съвременните стандартизирани тестове изискват само повтаряне на факти? Защо учениците помнят добре видяното по телевизията, но веднага забравят казаното по време на уроците? Как можете да адаптирате работата си към различни стилове на учене?

Учителите ще открият в тази книга достъпно обяснени и аргументирани принципи на преподаването с ясни приложения в класната стая. Това са най-новите научни изследвания и педагогически инструменти, проверени от техни колеги. Знанието как работи човешкият мозък ще усъвършенства уменията на преподавателите на всички нива.

Защо учениците не обичат училището? представлява ценен ресурс както за опитните, така и за начинаещите учители, за студентите по педагогика, за директорите и за всички онези, които искат да постигат повече в сферата на образованието.

"Съветите на Даниъл Уилингам са изключително приложими и извън класната стая. Тези, които обучават своите служители, маркетолозите и рекламистите, родителите - всички, които се интересуват от процеса на учене, ще открият ценни съвети в тази книга."
Wall Street Journal

Даниъл Т. Уилингам се дипломира с бакалавърска степен по психология от Университета Дюк през 1983 година. Защитава докторантура по когнитивна психология в Университета Харвард през 1990 година. От 1992 година досега преподава психология в Университета на щата Вирджиния.

До 2000 година изследванията му са посветени изцяло на ума и теорията на ученето и паметта. След това и до наши дни насочва вниманието си към прилагането на когнитивната психология в предучилищното и училищното образование. Води рубриката Попитайте когнитивния психолог в списанието на Американската федерация на


Съдържание

Благодарности
За автора
Въведение
Защо учениците не обичат училището?
Как мога да науча учениците на уменията, които са им необходими, при положение че стандартизираните тестове изискват само факти?
Защо учениците запомнят всичко, чуто от телевизията, а забравят всичко, казано от мен?
Защо на учениците им е толкова трудно да разбират абстрактни идеи?
Повторението гарантира ли резултати?
Как могат учениците да мислят като истински учени, математици или историци?
Как да съобразя начина си на преподаване с различните типове ученици?
Как да помогнем на децата, които учат бавно?
А къде остана умът на учителя?
Заключение
Азбучен показалец
Информация за изображениятаДруги книги от Педагогика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация