КАТЕГОРИИ
ЛОГОПЕДИЧНА ЛИТЕРАТУРАДИСЛЕКСИЯАУТИЗЪМЗАЕКВАНЕАРТ ТЕРАПИЯЕРГОТЕРАПИЯПЕДАГОГИКАПСИХОЛОГИЯ >>САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ >>ДЕЦА СЪС СПЕЦ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКААГРЕСИЯ И АГРЕСИВНИ ДЕЦАЗРИТЕЛНО ЗАТРУДНЕНИКНИГИ ЗА РОДИТЕЛИКНИГИ ЗА УЧИТЕЛИКНИГИ ЗА ОБЩУВАНЕТОКНИГИ ЗА ЖЕНАТА >>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ВЪЗПИТАНИЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕТОСПОРТ И ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ДИЕТИ, ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ >>ТЕСТОВЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТЮРИДИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА >>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТОСЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА >>ВОЕННО-ПОЛИЦЕЙСКА ЛИТЕПАТУРАСЛУХОВИ НАРУШЕНИЯФИЛОСОФИЯФОРМУЛЯРИБИЗНЕС И ИКОНОМИКА >>ИЗКУСТВО>>МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>КОМПЮТЪРНА ЛИТЕРАТУРАКОВИД 19 И ГРИПОЧАКВАЙТЕ

БЕЗ ДРАМИ - Управление на нездравословни семейни отношения

БЕЗ ДРАМИ - Управление на нездравословни семейни отношения

 
АвторНедра Глъвър Тауаб
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №3345
ISBN9786190113638
Година2024
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници288
НаличностВ наличност
Цена
21,00 лв.

Описание

Всяко семейство си има своя история. За някои от нас то е здравата опора, която подхранва увереността ни и ни помага да се справяме с житейските несгоди.

За други е източник на болка, обида и конфликти. Семейните отношения са решаващи за щастието ни, а раните, нанесени от близките ни, са най-дълбоки.

Недра Тауаб, лицензиран терапевт и експерт по взаимоотношенията, предлага ясно формулирани съвети как да разпознаете дисфункционалните семейни модели и да изберете най-добрия път, за да прекъснете цикъла на токсични отношения и да продължите напред.

Книгата ще ви помогне да разберете и да разрешите семейните си проблеми. Те може да са най-разнообразни - от травмата на емоционалното пренебрегване и наследството на зависими или отсъстващи родители до проблемите с психичното здраве на роднините.

Независимо дали смятате, че семейството ви е истински дисфункционално, или просто искате да подобрите отношенията си, наученото ще ви помогне да поемете контрол над собствения си живот и да станете човекът, който искате да бъдете.

"Най-големите предизвикателства често се крият във взаимоотношенията в семейството. В тази книга терапевтката Недра Тауаб предлага практически съвети, които ще ви помогнат да се справите с проблемите с родителите, с братята и сестрите, с децата си и дори с роднините на брачния ви партньор. Това е жизненоважно ръководство за изграждане на по-здраво семейство."
Адам Грант, автора на бестселъра Помисли пак

Недра Глъвър Тауаб е терапевт и търсен специалист в областта на взаимоотношенията. Практикува терапия при трудности във взаимоотношенията от четиринайсет години и е създател и собственик на практиката за групова терапия Калейдоскоп Каунсилинг.

Всеки ден тя помага на хората да градят здравословни връзки, като ги учи да налагат лични граници. Неин ръководен принцип е, че липсата на граници и на способност за себеотстояване стои в основата на повечето проблеми във взаимоотношенията, а дарбата ѝ е да помага на хората да създават здравословни отношения със себе си и с другите.

Недра е възпитаник на университета Уейн в Детройт, щата Мичиган. Има допълнителни специализации в работата със семейства и двойки, както и със засегнати от перинатална тревожност и разстройства на настроението. Преминала е напреднало обучение за консултиране на възрастни, преживели емоционално пренебрегване в детството си.


Съдържание

Увод
Отучване от дисфункционалността

 • Как изглежда дисфункционалността
 • Нарушаване на границите, съзависимост и преплитане
 • Зависимост, пренебрегване и насилие
 • Повтаряне на цикъла
 • Междупоколенческа травма

Изцеление

 • Устояване на импулса да функционираме в дисфункционални условия
 • Преуспяване вместо оцеляване
 • Как да се справим с взаимоотношенията си с хора, които не искат да се променят
 • Прекратяване на взаимоотношенията, когато другите не искат да се променят
 • Намиране на подкрепа извън семейството

Израстване

 • Отстраняване на проблеми във взаимоотношенията с родителите
 • Отстраняване на проблеми във взаимоотношенията с братята и сестрите
 • Отстраняване на проблеми във взаимоотношенията с децата
 • Отстраняване на проблеми във взаимоотношенията с роднините
 • Навигиране във взаимоотношенията с роднините на брачния партньор
 • Справяне с обединени семейства
 • Началото на нова глава

Често задавани въпроси
Благодарности
Допълнителна литература
Показалец
За автораДруги книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация